Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

Σήμερατο πρωί στις 11, από τον ιερό ναό Αγίας Σοφίας στην Πάτρα κηδεύεται ο πρώην πρόεδρος του Ανοικτού Πανεπιστημίου Παναγιώτης Σιαφαρίκας που έφυγε


Σήμερατο πρωί στις 11, από τον ιερό ναό Αγίας Σοφίας στην Πάτρα κηδεύεται ο πρώην πρόεδρος του Ανοικτού Πανεπιστημίου Παναγιώτης Σιαφαρίκας που έφυγε από τη ζώη σε ηλικία 57 ετών, χτυπημένος από ανίατη ασθένεια. Ο Παναγιώτης Σιαφαρίκας, καθηγητής Μαθηματικών στο Πανεπιστήμιο Πατρών, γεννήθηκε στον Τύρναβο Θεσσαλίας και ήρθε στην Πάτρα ως φοιτητής του Τμήματος Μαθηματικών.

Μετά την αποφοίτηση του παρέμεινε στο Πανεπιστήμιο, και αφού πέρασε από όλες τις βαθμίδες αναδείχθηκε σε καθηγητή στον τομέα της Εφαρμοσμένης Ανάλυσης. Διετέλεσε Αναπληρωτής Πρόεδρος του Τμήματος Μαθηματικών (2007- 2009), Πρόεδρος Τμήματος Μαθηματικών γαι δύο θητείες (2003-2005, 2005-2007), ενώ από τον Ιούνιο του 2004 έως το τέλος Μαϊου του 2009 ήταν ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, που εδρεύει στην Πάτρα.

Ο Παναγιώτης Σιαφαρίκας είχε παντρευτεί με την Κατερίνα Ρέκκα με την οποία απέκτησαν τρία παιδιά , την Αθηνά , τον Δημήτρη - Παναγιώτη και την Αιμiλία.

Μετάφραση σελίδας