Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΦΑΚΙΤΣΑΣ - Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΡΙΣΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟ «ΚΟΥΡΕΜΑ!»


Η Ελληνική επανάσταση του 1821 υπήρξε ο αγώνας για απελευθέρωση των Ελλήνων από την οθωμανική καταπίεση. Η Ελληνική επανάσταση αποτέλεσε ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα του 19ου αιώνα, διαδραματίζοντας σημαντικό ρόλο στις εξελίξεις της Δυτικής Ευρώπης και προκαλώντας τη διάλυση της Ιεράς Συμμαχίας. Αυτή η συμβολική μέρα γίνεται τόσο επίκαιρη σήμερα, με όλα αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα. Ας συνδέσουμε λοιπόν αυτά τα γεγονότα.
Αυτό το άρθρο έχει σκοπό την αποκάλυψη της αλήθειας, την αφύπνιση συνειδήσεων, την αληθινή ενημέρωση με ξεκάθαρα και απλά λόγια, για το τι κρύβεται πίσω από τη “βιτρίνα” που μας παρουσιάζουν με τα Μνημόνια. Παρακαλώ και προσκαλώ να διαβαστεί με προσοχή και χωρίς προκατάληψη. Το θέμα που θίγω εδώ είναι εξαιρετικά σοβαρό και αφορά όλους τους Έλληνες. Είναι σήμερα αναγκαίο να θυμόμαστε ότι, πέρα από τις διαφορετικές κομματικές αντιλήψεις, είμαστε, πάνω απ' όλα, όλοι Έλληνες κι αυτό πρέπει να μας ενώνει σε μια ισχυρή δύναμη!
Δεν έχω σκοπό να κάνω κήρυγμα ή να πουλήσω εδώ εξυπνάδα. Επί σειρά ετών στήριζα κι εγώ ένα από τα “μεγάλα” κόμματα του δικομματισμού. Δυστυχώς, αποδείχτηκαν τελικά πολύ “μικρά” σήμερα, κατώτερα των περιστάσεων σίγουρα. Όταν έμαθα τι συμβαίνει πραγματικά, που μας οδηγούν (ηθελημένα ή άθελα), αγανάκτησα κι επαναστάτησα! Πολύ πριν ακόμα υπογραφεί το πρώτο Μνημόνιο, άρχισα να αντιλαμβάνομαι που πάνε να μας μπλέξουν οι “σωτήρες” και τι μέλλον επιφυλάσσουν για τον ελληνικό λαό, κάτι που προφανώς δεν αντιλαμβάνονται ακόμα όλοι, ακόμα και οι ίδιοι! Τα κόμματα όμως δεν είναι μαντριά, ούτε εμείς πρόβατα! Αν πάψει να σε εκπροσωπεί ένα πολιτικό κόμμα, αν προδώσει τις αρχές που πιστεύεις, τότε οφείλεις συνειδησιακά να απομακρυνθείς από αυτό το κόμμα. Η συνείδηση πρέπει να μετρά πάνω από τα κόμματα!
Θα επανέλθω αναλυτικότερα, σε επόμενο αποκαλυπτικό άρθρο, απαντώντας στο σοβαρό ερώτημα από που προέρχεται η σημερινή κρίση, η οποία δεν αφορά βέβαια μόνο την Ελλάδα!
Ας δούμε όμως τώρα τι αληθινά αντιπροσωπεύουν τα Μνημόνια και το «κούρεμα». Αν θέλετε μια σύντομη απάντηση με δυο λόγια, ξένα συμφέροντα! Σίγουρα όχι Ελληνικά! Θέλετε και απόδειξη; Διαβάστε παρακάτω! Κομμάτι-κομμάτι κάθε μέρα αποκαλύπτεται το παζλ του Μεγάλου Σχεδίου που κάποιοι έχουν καταστρώσει, εδώ και καιρό, εις βάρος της Ελλάδας. Πρόκειται για πραγματική επιδρομή! Έναν ακήρυχτο πόλεμο, μια οικονομική κατοχή! Δεν πρόκειται για συνωμοσιολογία αλλά για πραγματικότητα!
Με τα λεγόμενα μνημόνια η Ελλάδα δανείστηκε με υψηλούς (τοκογλυφικούς-παράνομους!) τόκους για να ξεχρεώσει παρόμοιους τοκογλυφικούς τόκους παλιότερων δανείων. Το αρχικό δανειακό κεφάλαιο το έχει ξεχρεώσει η Ελλάδα εδώ και χρόνια! Αυτό που μας παρείχαν οι δανειστές - “εταίροι” δεν είναι λοιπόν «βοήθεια» αλλά τοκογλυφικός-παράνομος δανεισμός και μάλιστα με απάνθρωπους εκβιαστικούς όρους. Πριν λίγες μέρες Γερμανός βουλευτής (με το νεοφιλελεύθερο κόμμα της Μέρκελ) ζήτησε δημόσια από τους Έλληνες να πούνε ευχαριστώ στη Γερμανία για τη «βοήθεια!» Αυτό που δεν είπε είναι ότι αρνούνται πεισματικά να μας επιστρέψουν το κατοχικό δάνειο, το οποίο βέβαια κι εμείς δεν διεκδικούμε σταθερά, αποφασιστικά, επίσημα! Σαφώς και έχουμε κι εμείς ευθύνη για τη σημερινή κατάντια! Για να ξεκαθαρίσουμε όμως το τοπίο και να κυριολεκτούμε όταν μιλάμε, ώστε να μην χάνουν το νόημα οι λέξεις, το έντοκο-τοκογλυφικό δάνειο με σκληρούς δυσβάσταχτους και παράνομους όρους δεν λέγεται ευρωπαϊκή “βοήθεια” αλλά εκβιαστική τοκογλυφία! Αυτή είναι η αλήθεια! Για ποια «βοήθεια» μιλάνε λοιπόν;! Για ποιους Εταίρους;! Για ποια Ευρώπη;! Τη...Γερμανική Ένωση;! Θέλουμε Ευρώπη των Λαών, όχι Ευρώπη των  νεοφιλελεύθερων εκβιαστών τοκογλύφων! Ξεκαθαρίζω ότι δεν έχω τίποτα προσωπικό με τον γερμανικό λαό, αλλά (όπως οι περισσότεροι Έλληνες) έχω σοβαρό πρόβλημα με την κυβέρνησή τους, γιατί οδηγεί σε μαρασμό την Ελλάδα κι αυτή είναι μόνο η αρχή στα απεχθή τους σχέδια!
Παραθέτω, ως παράδειγμα, μόνο μερικά από τα απαράδεκτα αποικιοκρατικά - κατοχικά μέτρα των Μνημονίων! Υπαγωγή της Ελλάδας στο Αγγλικό δίκαιο και στο Δουκάτο του Λουξεμβούργου (!), ώστε να μπορούν να προχωρήσουν σε κατασχέσεις του τεράστιου ελληνικού (ορυκτού και μη) πλούτου, τον οποίο (φανερά πια) εποφθαλμιούν! Δέσμευση όλων των εσόδων του κράτους (κατά προτεραιότητα!) έτσι ώστε να ικανοποιούνται πρώτιστα οι κεφαλαιοκρατικές αγορές, οι τοκογλύφοι δανειστές κι όχι οι ανάγκες της Ελλάδας και των Ελλήνων πολιτών! Απαγόρευση συμψηφισμού χρέους με άλλα δάνεια (όπως αυτά που μας χρωστά η Γερμανία από τα κατοχικά δάνεια!) Υπάρχουν και πολλά άλλα σκοτεινά κι απαράδεκτα σημεία, αλλά πιστεύω ότι αυτά και μόνο αρκούν για να βγουν συμπεράσματα για τα Μνημόνια! Τα Μνημόνια δεν σχεδιάστηκαν ως συνταγή εξόδου από την κρίση! Αποτελούν μια οργανωμένη ληστρική επίθεση στα εργασιακά-κοινωνικά δικαιώματα, έναν ακήρυχτο πόλεμο ενάντια στην ίδια την Ελλάδα! Θέτουν την Ελλάδα σε πρωτοφανή (για τα παγκόσμια χρονικά!) υποτέλεια, έναντι ξένων συμφερόντων, ανάλογη μιας χώρας που βρίσκεται υπό κατοχή. Δεν ταιριάζει όμως η υποδούλωση σε μια περήφανη Ελλάδα!
Οι συνταγές των Μνημονίων βρίσκονται σε αντιδιαστολή κι εχθρότητα, όχι μόνο προς την Ελλάδα, αλλά, κατ' επέκταση, προς την ίδια την Ευρώπη, την Ευρώπη του Διαφωτισμού, του κοινωνικού κράτους, της Δημοκρατίας, την Ευρώπη των Λαών! Εμείς γίναμε τα αρχικά ανθρώπινα πειραματόζωα, όπου ασκούνται συντονισμένα και σχεδιασμένα ολοκληρωτικές, νεοφιλελεύθερες πολιτικές, οι οποίες δεν σχεδιάστηκαν για να ευημερούν οι λαοί, αλλά οι κεφαλαιαγορές!
Σε πρόσφατη συνέντευξή του, στη γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt, ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης της Κομισιόν στην Ελλάδα Χορστ Ράιχενμπαχ δήλωσε ότι «Η Ελλάδα κατάφερε κάτι μοναδικό. Η χώρα έφτασε στα όρια αυτού που είναι σε θέση να αντέξουν άνθρωποι!» Τα παραπάνω λεγόμενα επιβεβαιώνουν πια απροκάλυπτα το σχεδιασμένο «πείραμα» που εκτελείται εις βάρος του λαού της Ελλάδας! Η Ελλάδα αποτέλεσε κι αποτελεί ιδανικό πειραματόζωο, αφού έχει παραδοθεί (άνευ όρων!) ως εύκολο θύμα. Παραθέτω ένα σημαντικότατο γεγονός που επιβεβαιώνει τα παραπάνω. Όταν προτάθηκε από τον πρώην πρωθυπουργό δημοψήφισμα (σχετικά με τη νέα δανειακή σύμβαση - νέο Μνημόνιο) στην Ελλάδα,  αντιμετωπίσαμε ΤΕΡΑΣΤΙΑ αντίδραση από την Τρόϊκα! Η ανάλογη πρόταση για δημοψήφισμα στην Ιρλανδία, αργότερα, αντιμετωπίστηκε τελείως διαφορετικά! Αυτό σημαίνει πολλά! Το λαϊκό δημοψήφισμα, ειδικά σε τόσο σοβαρά εθνικά θέματα, αποτελεί αναφαίρετο δημοκρατικό δικαίωμα! Προσωπικά πιστεύω ότι ήταν σωστή κίνηση αλλά σε λάθος χρόνο! Έπρεπε να γίνει πολύ νωρίτερα, πριν την υπογραφή της πρώτης δανειακής σύμβασης (πρώτο Μνημόνιο) κι όχι τελευταία στιγμή! Ακόμη όμως και έτσι, αποκαλύπτεται περίτρανα πόσο θέλουν υποτελή την Ελλάδα! Δεν τους πειράζει ιδιαίτερα το δημοψήφισμα στην Ιρλανδία, αλλά τους ενοχλεί απίστευτα στην Ελλάδα, γιατί εδώ «παίζονται» μεγάλα συμφέροντα που δεν πρέπει να διακινδυνεύσουν από δημοψήφισμα!
Πιστεύετε ειλικρινά, μετά από όλα αυτά, ότι τα Μνημόνια σχεδιάστηκαν έτσι ώστε να βοηθήσουν την Ελλάδα; Αν ναι, σκεφτείτε καλύτερα, γιατί έτσι ακριβώς θέλουν να πιστεύετε αυτοί που τα συνέταξαν κι αυτοί που τα υπέγραψαν! Πως είναι όμως δυνατό σήμερα Έλληνες πολίτες να υποστηρίζουν Μνημόνια που υποδουλώνουν την Ελλάδα;! Υπάρχουν δύο λογικές - πιθανές απαντήσεις στο ερώτημα: Η δεν είναι ενημερωμένοι σωστά (οπότε πλανώνται οικτρά!) ή υπηρετούν ξένα/άλλα συμφέροντα (οπότε μιλάμε για εθνική προδοσία!)
Με το λεγόμενο «κούρεμα» (PSI) μειώθηκε (σε μια πρώτη “ρηχή” ανάγνωση) κατά 105 περίπου δις ευρώ το χρέος της Ελλάδας, αλλά αυτό που έγινε ουσιαστικά (σε μια δεύτερη πιο βαθιά ανάγνωση) είναι το εξής: Μας “χαρίσανε” ένα μέρος των υπέρμετρων (ουσιαστικά παράνομων!) τόκων (γνωρίζοντας ότι αλλιώς θα οδηγούμασταν σε άμεση πτώχευση και θα κινδύνευαν να χάσουν και τους υπόλοιπους τοκογλυφικούς τόκους!) ΑΛΛΑ ουσιαστικά το χρέος δεν μειώθηκε, παρά αυξήθηκε, αφού το νέο έντοκο δάνειο αγγίζει τα 130 δις ευρώ, γεγονός που σημαίνει, με απλά μαθηματικά, ότι χρωστάμε περισσότερα! Δεν σταματά όμως εκεί το “κακό!” Η Ελλάδα μπορεί να κέρδισε λίγο χρόνο, αλλά ουσιαστικά έχασε! Το “κούρεμα” φέρνει οικονομική ασφυξία στα ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία που κινδυνεύουν τώρα με χρεοκοπία! Επίσης, κάτι εξαιρετικά σημαντικό, το οποίο δεν πρέπει να μας διαφεύγει, είναι ότι το μεγαλύτερο ποσό του νέου δανείου (πάνω από 100 δις ευρώ) θα χρησιμοποιηθεί για ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών! Δηλαδή, με απλά κι αληθινά λόγια, το νέο έντοκο μνημονιακό δάνειο (μαζί με τους απεχθείς όρους που το συνοδεύουν) δεν φέρνει μόνο ασφυξία στην Ελληνική κοινωνία, αλλά το συντριπτικό του ποσοστό θα πάει όχι σε μισθούς, συντάξεις και την περιβόητη ανάπτυξη, αλλά στην ενίσχυση των τραπεζών, την οποία θα πληρώσουν οι Έλληνες πολίτες με νέες περικοπές, απολύσεις, δεσμεύσεις! Συμπέρασμα: η πολιτική που ακολουθείται από την ελληνική κυβέρνηση ιδιωτικοποιεί το κέρδος και κοινωνικοποιεί τις ζημίες των τραπεζών, χρηματοπιστωτικών οργανισμών κι άλλων επενδυτών! Αυτή η καταστροφική, αντικοινωνική κι άκρως επικίνδυνη νεοφιλελεύθερη πολιτική που κυριαρχεί σήμερα στην…Γερμανική Ένωση και αναπαράγεται στην Ελλάδα, δρα φανερά κι απροκάλυπτα εις όφελος των αγορών κι όχι των λαών! Αυτή βέβαια δεν είναι σοσιαλιστική-κοινωνική πολιτική!
Ο Ελ-Εριάν, επικεφαλής της εταιρίας PIMCO, του μεγαλύτερου διαχειριστή ομολόγων στον κόσμο, τονίζει σε άρθρο του στην εφημερίδα Financial Times ότι η ανταλλαγή των ελληνικών ομολόγων μπορεί να είναι στην ουσία η μεγαλύτερη «συμφωνία» τέτοιας μορφής στην παγκόσμια ιστορία, κανείς όμως δεν μπορεί να διαβεβαιώσει ότι αυτή η συμφωνία θα οδηγήσει την Ελλάδα στην έξοδο από την οικονομική κρίση. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Ελ-Εριάν, η συμφωνία αυτή, μπορεί προσωρινά να δίνει ελπίδα για οικονομική ανάκαμψη, ωστόσο υπάρχουν δύο βασικά προβλήματα: Το πολύ υψηλό ποσοστό χρέους και το πολύ χαμηλό ποσοστό ανάπτυξης. Στο άρθρο του ο Ελ-Εριάν, επισημαίνει μάλιστα ότι στην ουσία η συμφωνία για την ανταλλαγή των ομολόγων απλά «αγόρασε χρόνο» για την ελληνική κυβέρνηση και τους εταίρους της Ελλάδας, ώστε να αντιμετωπίσουν το επόμενο στάδιο της κρίσης με καλύτερους όρους (γεγονός που δρα υπέρ των συμφερόντων των εταίρων κι όχι των Ελλήνων). «Σε περίπτωση που η Ελλάδα αναγκαστεί να εγκαταλείψει και το ευρώ (κάτι πολύ πιθανό, μεσοπρόθεσμα ή μακροπρόθεσμα) τότε η πρόσφατη συμφωνία θα καταγραφεί ως ΜΕΓΑ ιστορικό λάθος», καταλήγει ο Ελ-Εριάν.
Οι μάσκες πέσανε, η αλήθεια αποκαλύπτεται κάθε μέρα! Ακόμα και στελέχη του ΔΝΤ αποκαλύπτουν ότι, όχι μόνο γνώριζε για την κρίση η ελληνική πολιτική ηγεσία εδώ και χρόνια, αλλά δεν έκανε ποτέ καμιά σοβαρή διαπραγμάτευση (όπως έγινε π.χ. στην Ισλανδία-δείτε παρακάτω), κάτι που τους έκανε τεράστια εντύπωση! Υπέγραφαν ότι τους έδιναν! Προφανώς κάποιοι ούτε καν διάβαζαν τι υπέγραφαν! Αυτό που υπέγραφαν όμως είναι το μέλλον της Ελλάδας!
Δεν έχουμε κανένα λόγο λοιπόν να πανηγυρίζουμε για τα Μνημόνια και το “Κούρεμα!” Γιατί να πανηγυρίζουμε; Για την κατάλυση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, εργασιακών κατακτήσεων και κοινωνικού κράτους; Για την οικονομική κατοχή κι εθνική υποτέλεια; Για την κατάντια αυτής τη χώρας που κάποτε γέννησε τη δημοκρατία και αγωνίστηκε για ελευθερία;! Αν κάποιοι δεν πιστεύετε όσα διαβάζετε εδώ, διαβάστε τα Μνημόνια και θα δείτε ότι είναι αλήθεια!

Υπάρχουν όμως κι ενναλακτικές επιλογές-λύσεις! Ας εξετάσουμε κάποιες από αυτές:    

1) Επαναδιαπραγμάτευση όρων μνημονίου και σύμβασης με ΔΝΤ, ή/και δραστική μείωση «κούρεμα» (ή έστω μείωση επιτοκίων!) χρεών πολιτών προς τράπεζες, όπως έγινε στην Ισλανδία. Δεν μπορεί, ακόμα και τώρα σε τέτοια κρίση, οι τράπεζες να επιδοτούνται συνεχώς με δις ευρώ (που τα πληρώνουν με συνεχείς φόρους οι πολίτες!) και να μη μειώνουν (τουλάχιστον!) τα υπερβολικά-τοκογλυφικά επιτόκια! Τα επιτόκια δανεισμού της Ελλάδας είναι παράνομα, ανήθικα κι άδικα, εφόσον η Γερμανία δανείζεται από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα με 1% και μας δανείζει με πολλαπλάσιο επιτόκιο! Έτσι κερδοσκοπούν ασύστολα εις βάρος μας! Σε συνεργασία με άλλα κράτη που έχουν παρόμοια με τα δικά μας προβλήματα (όπως η Ιρλανδία, η Πορτογαλία, η Ισπανία, η Ιταλία) μπορούμε να προσπαθήσουμε να καλλιεργήσουμε ένα τελείως διαφορετικό κλίμα στην Ευρώπη, ώστε να αμυνθούμε μαζί ενάντια σ’ αυτή την καταστροφική νεοφιλελεύθερη πολιτική που απειλεί όλη την Ευρώπη, καθιστώντας την Ευρώπη των αγορών, αντί Ευρώπη των λαών! Σωστή επιλογή είναι η συλλογική διεκδίκηση και διαπραγμάτευση, όχι η παράδοση άνευ όρων!  Γιατί να δεχόμαστε εξευτελιστικούς αποικιοκρατικούς όρους υποτέλειας κι υποδούλωσης της Ελλάδας; Γιατί να μη θέσουμε «κόκκινες» γραμμές, κάνοντας ουσιαστική-αποφασιστική διαπραγμάτευση; Γιατί να λέμε ναι σε όλα, εξυπηρετώντας ξένα κι όχι ελληνικά συμφέροντα; Ο Β.Σόιμπλε έφτασε στο σημείο σήμερα να χρησιμοποιήσει τις λέξεις ''Η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ ανυπολόγιστη καταστροφή για την ευρωζώνη'' ενώ ο επικεφαλής της Deutsche Bank Γ.Άκερμαν προειδοποιεί πως ο κίνδυνος μετάδοσης της κρίσης σε άλλες χώρες δεν έχει εξαλειφθεί. Άρα διαθέτουμε ισχυρή διαπραγματευτική δύναμη, την οποία όμως δεν χρησιμοποιούμε! Μπορούμε να θέσουμε όρους και «κόκκινες» γραμμές και δεν το κάνουμε! Αυτό βέβαια έπρεπε να γίνει νωρίτερα, αλλά έστω και τώρα μπορούμε να πιέσουμε για αναδιαπραγμάτευση!
2) Το 2008 η Ισλανδία ήρθε αντιμέτωπη με μια άνευ προηγουμένου οικονομική καταστροφή. Οι τρεις τράπεζές της κατέρρευσαν συμπαρασύροντας στο γκρεμό όλη την κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της χώρας. Τέσσερα χρόνια μετά, το 2012, η Ισλανδία άρχισε να δείχνει σημάδια ανάκαμψης. Η ανεργία μειώνεται, η ανάπτυξη βρίσκεται περίπου στο 2,5%. Ωστόσο για να γίνει αυτό, μπήκαν σε εφαρμογή ανορθόδοξοι χειρισμοί, τελείως διαφορετικοί από αυτούς που επιβάλλει η Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ. σε χώρες της ευρωζώνης που πλήττονται από την κρίση. Χειρισμοί που πολλές φορές έφεραν τη χώρα αντιμέτωπη με τη Διεθνή Κοινότητα και τις αγορές. Πλέον ακόμα και το Δ.Ν.Τ. παραδέχεται πως η διαφορετική διαχείριση της κρίσης από τους Ισλανδούς έφερε καρπούς! (στοιχεία από το ντοκιμαντέρ-έρευνα της ΝΕΤ “ΕΞΑΝΤΑΣ”, εκπομπή 8-3-2012: «Μαθήματα δημοκρατίας από τους Βίκινγκς!»)
http://www.exandasdocumentaries.com/gr/documentaries/chronologically/2011-2012/286-mathimata-apo-tous-vikings
             3) Σύναψη διακρατικών συμφωνιών για από κοινού αξιοποίηση του τεράστιου ελληνικού ορυκτού πλούτου π.χ. πετρέλαιο, φυσικό αέριο, κ.ά., με άλλα κράτη και σαφώς καλύτερους όρους! (π.χ. Κύπρος, Ρωσία, Κίνα, κ.α.) Κήρυξη ΑΟΖ, και συνεκμετάλλευση πλουτοπαραγωγικών πηγών (πετρελαίου, φυσικού αερίου) σε συνεργασία με Κύπρο (προτάθηκε ήδη από την Κύπρο!) Τιτλοποίηση (ομόλογα) φυσικού-ορυκτού πλούτου (φυσικού αερίου-πετρελαίου) που θα οδηγήσει σε οικονομική άνθηση κι έξοδο από την οικονομική κρίση! Ταυτόχρονη αξιοποίηση υπολοίπου ορυκτού πλούτου (πολύτιμων μεταλλευμάτων – πλην ρυπογόνου λιγνίτη!) Σύμφωνα με επίσημα διεθνή στοιχεία είμαστε μια από τις 25 πλουσιότερες χώρες στον πλανήτη! Γιατί πρέπει να είμαστε φτωχοί, επαίτες κι υπόδουλοι;! Δεν είναι τυχαίο που ανακοινώθηκε ΤΩΡΑ ότι η Ελλάδα είναι γεμάτη πετρέλαιο, ενώ μας έχουν «δέσει» με το Αγγλικό Δίκαιο και τα δικαστήρια Λουξεμβούργου, έτσι δηλαδή όπως τους βολεύει, ώστε να μπορούν να κάνουν κατάσχεση, αναιρώντας κάθε κρατική ασυλία εκ μέρους της Ελλάδας! Θέλουν τον ορυκτό μας πλούτο με κάθε τρόπο!
 4) Άμεση σύσταση Επιτροπής Ελέγχου Λογιστικού χρέους και πιθανή διαγραφή του απεχθούς χρέους! Νόμιμη λύση που έχουν χρησιμοποιήσει πολλά κράτη! Κράτη κυρίαρχα, όχι υπόδουλα! Κράτη που βάζουν πάνω απ’ όλα το συμφέρον των λαών τους, όχι των τοκογλύφων εκβιαστών πιστωτών τους! Ένα μεγάλο ποσοστό από τα παλιότερα και νεότερα υψηλότοκα δάνεια που δεσμεύουν υπέρογκα την Ελλάδα θα μπορούσαν να κηρυχθούν, στο μεγαλύτερο πιθανά μέρος, αντισυνταγματικά παράνομα (απεχθές χρέος) αν γινόταν έλεγχος από την Επιτροπή Ελέγχου Λογιστικού Χρέους που η ίδρυσή της προτάθηκε στη Βουλή, συνοδευμένη από χιλιάδες υπογραφές πολιτών, αλλά καταψηφίστηκε (από ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ. και ΛΑΟΣ). Μόνο όμως αν συσταθεί και λειτουργήσει αυτή η Επιτροπή θα μπορέσουμε να μάθουμε την αλήθεια για τα ύποπτα-παράνομα δάνεια και πιθανόν έτσι να μπορέσουμε να προχωρήσουμε, αν είναι εφικτό κι επιθυμητό, σε διαγραφή του απεχθούς χρέους! Καλύτερα, αν χρειαστεί, να περάσουμε κάποια χρόνια δύσκολα, γνωρίζοντας όμως ότι δεν χρωστάμε πια τίποτα κι ότι θα ορθοποδήσει η οικονομία, παρά να λέμε συνεχώς κάθε πέρσι και καλύτερα και να οδηγηθούμε τελικά σε μια πολύ χειρότερη πτώχευση, κατά την οποία όλα θα έχουν ξεπουληθεί ή κατασχεθεί και δεν θα μείνει τίποτα στην Ελλάδα! Απόδειξη του ορθού όλων των παραπάνω είναι (εκτός από την κοινή λογική) η ίδια η Ιστορία! Όπου «έδρασε» το ΔΝΤ άφησε συντρίμμια, οικονομική εξαθλίωση και κοινωνική κατακραυγή που οδήγησε μέχρι και σε κοινωνική έκρηξη (βλ. Αργεντινή!)
5)  Άμεση επίσημη διεκδίκηση του κατοχικού δανείου από Γερμανία! Η υπόθεση του Διστόμου “κόλλησε” νομικά γιατί δεν έγινε επίσημη ποτέ ως τώρα ελληνική-κρατική διεκδίκηση! Μας χρωστάνε πολύ περισσότερα από όσα τους χρωστάμε και το ξέρουνε!...
Σε τελική ανάλυση, αν και υπάρχουν κι άλλες εναλλακτικές επιλογές, αν δεν καταστεί εφικτή μια δίκαιη κι ανθρώπινη “Ευρωπαϊκή λύση”, τότε είναι προτιμότερη μια έξοδος από τη...Γερμανική Ένωση, παρά η μόνιμη οικονομική κατοχή-αφαίμαξη, εξαθλίωση κι υποδούλωση, εντός αυτής. Ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα! Δεν μπορεί να επιλέγουμε όρους κατοχής για να μη στριμωχτούμε οικονομικά! Έτσι κι αλλιώς τα Μνημόνια οδηγούν σε οικονομική καταστροφή!
Σήμερα λοιπόν απειλούμαστε άμεσα με οικονομική κατοχή! Μας λένε οι μνημονιακοί συγκυβερνώντες (ακόμα κι ο τραπεζίτης πρωθυπουργός!) να μην διαμαρτυρηθούμε, να μην επαναστατήσουμε, θέτοντας εκβιαστικά διλήμματα, ότι αλλιώς δεν θα έχουμε πετρέλαιο, γάλα, φάρμακα, κλπ! Με την ίδια “λογική” δεν έπρεπε να επαναστατήσουν οι Έλληνες ούτε το 1821, ούτε το 1940, παρά να υποκύψουν σε εκβιαστικά διλήμματα και να δεχθούν την κατοχή στην Ελλάδα! Να δεχτούμε λοιπόν την οικονομική κατοχή που μας ετοιμάζουν για να μη μας λείψουν, για ένα διάστημα, καταναλωτικά αγαθά! Αυτό μας λένε σήμερα! Κάποιοι μάλιστα έχουν τέτοιο θράσος που προσπαθούν να μας εμπαίξουν και να μας αποπροσανατολίσουν, παρουσιάζοντας την υποταγή κι υποδούλωση ως «πατριωτικό αγώνα!» Τι αυταπάτη! Τι ειρωνεία! Τι κοροϊδία!...
Αλήθεια, πιστεύετε ότι οι ήρωες του 1821 θα υπέγραφαν ποτέ τέτοια εξευτελιστικά Μνημόνια;! Πιστεύετε να υπέγραφαν ποτέ την παράδοση, άνευ όρων, της Ελλάδας υποκύπτοντας σε εκβιαστικά διλήμματα κι αποικιοκρατικούς όρους υποτέλειας;! Πιστεύετε αυτοί οι περήφανοι αγωνιστές να έμεναν με σταυρωμένα τα χέρια μπροστά σε όλα αυτά;! Τι στάση θα κρατούσε άραγε ο Κολοκοτρώνης ή ο Νικοτσάρας; Η απάντηση βρίσκεται στη στάση του αγάλματος του Νικοτσάρα στην Ελασσόνα!...
Αν ο ελληνισμός έσκυβε το κεφάλι από φόβο μην του λείψει τίποτα κι υπέκυπτε σε εκβιαστικά διλήμματα (όπως αυτά που μας θέτουν σήμερα), παραχωρώντας κυριαρχικά δικαιώματα σε ξένα συμφέροντα, τότε δεν θα έκανε την Επανάσταση του 1821, ούτε του 1940, δεν θα έκανε ποτέ αγώνα για Ελευθερία! Αυτή είναι η αλήθεια! Οι Έλληνες θέλουν να ζουν ελεύθεροι, με το κεφάλι ψηλά κι όχι υπόδουλοι σε Μνημόνια και ξένα συμφέροντα! «Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή, παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή!»
Ο ελληνικός λαός είναι περήφανος! Το έχει αποδείξει η Ιστορία! Η πλειοψηφία των Ελλήνων θα προτιμούσε να αγωνιστεί, ακόμα και να πολεμήσει, ενάντια στην αδικία, την υποδούλωση και την αποικιοκρατία, παρά να σκύψει το κεφάλι ξανά σήμερα! Θέλετε απόδειξη; Δείτε τι θα ψηφίσει στις εκλογές η πλειοψηφία του ελληνικού λαού! Ακόμα κι αν κυβερνήσουν ξανά μαζί τα μνημονιακά κόμματα, σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις θα εκπροσωπούν τη συντριπτική μειοψηφία! Αν μάλιστα δεν παραπλανιόταν κι εκβιάζονταν συστηματικά ο ελληνικός λαός θα αντιλαμβάνονταν ακόμα περισσότεροι Έλληνες τα φοβερά αδιέξοδα που κρύβονται πίσω από τα Μνημόνια και τότε τα μνημονιακά κόμματα δεν θα είχαν καν θέση στη Βουλή! Ο λαός θα καταδίκαζε υπόλογους υπουργούς και πρωθυπουργούς σε φυλακή, όπως έγινε στην Ισλανδία! Ναι, ο ελληνικός λαός είναι περήφανος κι αξίζει να έχει περήφανους ηγέτες! Η Ελλάδα χρειάζεται πολιτικούς ηγέτες με όραμα! Ηγέτες που δεν θα υποκύπτουν σε εκβιαστικά διλήμματα! Ηγέτες που θα επιλέξουν λύσεις υπέρ του ελληνικού λαού κι όχι υπέρ ξένων συμφερόντων.
Ζούμε «Ιστορικές στιγμές» που, σύμφωνα με τις υπεύθυνες αποφάσεις κάθε πολιτικού και πολίτη, θα γραφούν ως μαύρες ή λευκές (ανάλογα) σελίδες στην Ιστορία της Ελλάδας… Με αυτή την έννοια είναι «Ιστορικές στιγμές» αυτές που ζούμε! Τέλος, για να αποδοθεί αληθινή δικαιοσύνη και κάθαρση στην παρατεταμένη τραγωδία που βιώνει αυτή η χώρα, πρέπει να αποδοθούν ποινικές ευθύνες (σε πολιτικούς και μη - όσους ευθύνονται για τη σημερινή κρίση) και να ναι κι αυτές αναδρομικές, όπως κι οι φόροι που επιβάλλονται στους πολίτες!
Ας φροντίσουμε επιτέλους όλοι μαζί για το συμφέρον της Ελλάδας και των Ελλήνων, όχι των δανειστών εκβιαστών ή τοκογλύφων!... Ας πάψουμε να υποκύπτουμε σε εκβιαστικά διλήμματα που προωθούν ξένα κι όχι ελληνικά συμφέροντα! Υπάρχουν κι άλλες λύσεις! Προτείναμε ήδη μερικές! Δεν πρέπει να έχει μονοδρόμους, ούτε αδιέξοδα η πολιτική κι η δημοκρατία Τα όποια «δεσμά» που μας δένουν μπορούν και να σπάσουν! Ξέρει από δεσμά ο Ελληνικός λαός, όπως ξέρει κι από επανάσταση κι αγώνα για ελευθερία, όπως έχει αποδείξει η Ιστορία! Από ότι φαίνεται χρειάζονται νέοι αγώνες για να γράψουμε ξανά Ιστορία σήμερα! Μια νέα Ελληνική Επανάσταση! Για να γίνει αυτή η χώρα η Ελλάδα των Ελλήνων κι η…Γερμανική Ένωση των αγορών η Ευρώπη των Λαών! Αλλιώς δεν έχει κανένα νόημα να συμμετέχουμε σε μια νεοφιλελεύθερη Ευρωπαϊκή Ένωση βάναυση, άπληστη, αδίστακτη, απάνθρωπη κι άδικη, μια Ευρωπαϊκή Ένωση που δεν μας ταιριάζει...

   Αστέριος Φακίτσας
       Ιστορικός-Πολιτισμιολόγος
                                
Υ.Γ. Αυτή η επιστολή κοινοποιήθηκε στην Ελληνική Βουλή και στην Προεδρία της Δημοκρατίας.

Μετάφραση σελίδας