Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2019

Επαναλειτουργία Ένωσης - Διάλεξη με ομιλητή τον κ. Μάνο Δανέζη, Ομότιμο Καθηγητή του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών.


Σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι η Ένωση Πολιτισμολόγων Ελλάδος ¨ΕΚΑΤΑΙΟΣ¨  ολοκλήρωσε τις καταστατικές διαδικασίες και είναι έτοιμη  να συνεχίσει το πολιτισμικό της έργο.

Για όσους δε γνωρίζουν :
·         Πρωτοστάτησε στην κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων του ΕΛΠ – ΕΑΠ με την έκδοση δύο αντίστοιχων προεδρικών διαταγμάτων.
·         Διοργάνωσε πέντε διεθνή συνέδρια υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και  έκδωσε τα πρακτικά από τα τρία συνέδρια.
·         Διοργάνωσε δεκάδες ημερίδες και εκπαιδευτικές εκδρομές στο εξωτερικό (Τουρκία, Ιταλία, Γαλλία). 
·         Πραγματοποίησε επιφανειακή αρχαιολογική έρευνα με τη συμμετοχή διεπιστημονικής ομάδας  και με την έγκριση του ΚΑΣ.
·         Δημιούργησε τα πρώτα λαϊκά πανεπιστήμια  σε Αλεξανδρούπολη, Κοζάνη και Χαλκίδα.
·         Έχει στην κατοχή της δεκάδες έργα τέχνης από ζωγράφους που συμμετείχαν στις δραστηριότητες του συλλόγου, με σκοπό τη δημιουργία πινακοθήκης.
Η επίσημη ανακοίνωση της επαναλειτουργίας της Ένωσης μας θα πραγματοποιηθεί στις  4 Δεκεμβρίου 2019, και ώρα 18:30 στο Νομαρχείο Αλεξανδρούπολης, ενώ λίγο αργότερα οι πολίτες της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν  τη διάλεξη με θέμα: «Η Επιστήμη ως παράγοντας συγκρότησης ενός Νέου Δυτικού Πολιτισμικού Ρεύματος» με ομιλητή τον  κ. Μάνο Δανέζη, Ομότιμο Καθηγητή του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών.
Η Ένωση απευθύνεται σε όλους τους πτυχιούχους σχετικών  με τον πολιτισμό σπουδών και απευθύνει πρόσκληση συμμετοχής σε όλους τους ενδιαφερόμενους. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν μαζί μας στο e-mail ekataios@gmail.com

Μετάφραση σελίδας